Vesti

Proslava Svetskog dana Roma u Kosovskoj Mitrovici

Nevladina organizacija "Asocijacija za mir Kosovo" iz Kosovske Mitrovice organizuje, povodom svetskog dana Roma 8. aprila, sportske aktivnosti za kampove Osterode i Česmin Lug koji se nalaze u ovom gradu. Po rečima Ćazimi Nasera, predstavnika organizacije "Asocijacija za mir", aktivnosti su podeljene u 4 discipline i trajaće tri dana. "Želimo da ovim sportskim događajima zabeležimo i proslavimo Svetski dan Roma. S obzirom da imamo 4 sportske discipline u fudbalu, košarci, bilijaru i šahu, očekujemo da većina ljudi iz kampova učestvuje. Siguran sam da će na ovim događajima doći i Romi iz Romske mahale, iz Sitničkog naselja i Leposavića", kazao je Naser. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Selebracia e Lumiakre diveskro e Rromengro ani Kosovakri Mitrovica ---------------------------------------------------- I Nagovermentiskri organizacia “Asociacia e rahacipnaske Kosovo” kotar I Kosovakri Mitrovica organizuizla, sebepi e muliakre diveske e Rromengro o 8 prili sportiakre aktivitetia ano kampia Osterode hem Cesmilugi save si lokacirime an kaia diz. Palo lafija e Cazimi Naseriskro, representi e organizaciakro "Asociacia e rahacipnaskro ", o aktivitetia si kerde ano 4 4 disciplinia hem ka oven trin dive, katro taisa. "Manga te kale sportiakre eventiancar te inkera amao Lumiakro dive e Rromengro. Isiamen 4 sportiakre disciplinia ano futbali, baketbali, biliari hem shahi, agjara te sa o manusha kotar o kampia len kotor. Gjana kai kalesa da ka aven o rrrom kotar I Romani mahala, kotar Sitnikakri mahala hem Leposavic", vakerla o Naseri.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017