Vesti

Ekonomska kriza i približavanje Srbije EU teme razgovora predsednika Tadića i austrijskog kancelara

Ekonomska i finansijska kriza bile su dominante teme razgovora predsednika Srbije Borisa Tadića i austrijskog kancelara Vernera Fajmana koji su, kako je rečeno, vođeni u četiri oka danas u Beču, javlja dopisnik KIM radija u Beču Gordana Kukić. U obraćanju novinarima, predsednik Tadić i austrijski kancelar potvrdili su važnost ovih tema za bilateralne odnose Srbije i Austrije. Predsednik Tadić je rekao da je Srbija, kao i Austrija, pogođena svetskom ekonomskom krizom i da se i u Srbiji ljudi plaše da ne ostanu bez posla. Tadić je kazao da su austrijske banke značajan faktor na finansijskom tržištu Srbije. ”Ja sam dobio potvrdu da će austrijske banke kao i austrijske firme nastaviti da posluju u našoj zemlji i pored velikih teškoća sa kojima se suočavaju”, kazao je Tadić. Kancelar Fajman je ponovio, kako je rekao, tradicionalnu pordšku austrijske Vlade Srbiji u njenoj perspektivi u EU. Predsednik Tadić je naglasio da je Srbija danas faktor stabilnosti u regionu zapadnog Balkana i da ne predstavlja problem kao 90-ih godina. Predsednik je podsetio i na kontinuiranu borbu Beograda za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji. “Ovoga puta suštinska razlika je da se ta borba vodi diplomatskim i legalnim sredstvima pred Međunarodnim sudom pravde”, kazao je Tadić. “Srbija ne dovodi u pitanje integritet nijedne zemlje na Balkanu rekao je Tadić i podvukao da se Beograd neće odreći svog teritorijalnog integriteta na KiM. “ Sbija radi na obostranom rešenju”, kazao je Tadić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017