Vesti

Kosovska Kamenica: Srbi neće plaćati struju

Na sednici SO Kosovska Kamenica doneta je odluka da dok traju pregovori srpskog pregovaračkog tima iz Kosovskog pomoravlja, sa predstavnicima KEK-a i međunarodnih organizacija, Srbi iz tog dela KiM do daljeg ne plaćaju struju. Na sednici su imenovani novi članovi Školskog, Upravnog i Nadzornog odbora i imenovan je direktor za socijalni rad u ovoj opštini. Ivan Petrović, član opštinskog veća, kaže da jedan od izazova lokalne samouprave u Kosovskoj Kamenici jeste ponovno aktiviranje javnog komunalnog preduzeća "Napredak" u kome bi se stvorila mogućnost za otvaranje novih radnih mesta. Pored toga, na sednici SO raspravljalo se i o bezbednosnoj i socijalno-ekonomskoj situaciji. "Zaključak je da se bezbednosna situacija u Kosovskom pomoravlju i K. Kamenici pogoršala, kao i da naša država gotovo ništa nije učinila da se socijalno-ekonomska situacija poboljsa, zbog čega se nastavlja odlazak mladih ljudi sa ovog područja", rekao je Petrović, u izjavi Klokot radiju. Lokalnu vlast u Kosovskoj Kamenici čini koalicija SRS, DS, SPS i NS.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017