Vesti

M. Krasnići: Uskoro nove registarske oznake na Kosovu

Portparol Vlade Kosova, Memli Krasnići, najavio je danas u izjavi KIM radiju da će na Kosovu „vrlo brzo“ biti uvedene nove registarske oznake na vozilima i da će svi građani na Kosovu morati da poštuju način registracije. On je kazao da će tada biti odlučeno i na koji način će biti tretirana vozila iz Srbije. „Vrlo brzo Kosovo će dobiti nove tablice i tada će biti doneta odluka o tretiraju inostranih vozila. Tablice Republike Srbije su tablice jedne strane zemlje i procedura koja važi za sve strane zemlje važiće i za Srbiju“, rekao je Krasnići KIM radiju. On nije mogao da obrazloži po kojim se principima rukovodi KPS i da li se vozila iz Srbije tretiraju kao inostrana rekavši da je za takve odluke zaduženo ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017