Vesti

40-ak kuća u Osojanu i Košu večeras dobilo struju. Ostala povratnička mesta i dalje u mraku

Oko 30-ak srpskih domaćinstava u Osojanu večeras je dobilo struju ali je veći deo ovog povratničkog mesta i dalje u mraku. Kako KIM radio saznaje struja je uključena i za oko 10-ak srpskih domaćinstva u selu Koš ali su bez struje i posle skoro mesec dana i dalje Suvi Lukavac, Šaljinović i Tučep. Sanovništvu ovih sela rečeno je da greškom KEK-a struja nije uključena svima ali se nezvanično saznaje da je Srbima iz ovih mesta dat rok od 10 dana da se dogovore oko načina plaćanja struje i ukoliko se to ne postigne električna energija će ponovo biti isključena. Sonja Vuković iz Osojana izjavila je večeras KIM radiju da se očekuje da će sutra u prepodnevnim satima struja biti uključena svim povratničkim mestima u Metohiji. U Osojanskoj dolini, koja obuhvata sela Šaljinović, Tučep, Osojane, Koš i Suvi Lukavac trenutno živi oko 900 Srba povratnika. Struja je danas posle skoro mesec dana uključena i selu Grnčar u vitinskoj opštini a bez struje je već devet dana i Novo naselje kod Lipljana.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017