Vesti

Tina Kajdanov: Kosovska Kamenica, primer multietničnosti

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Tina Kajdanov razgovarala je danas u Kosovskoj Kamenici sa gradonačelnikom Begzadom Sinanijem i njegovim zamenikom Gradimirom Mikićem. Tema razgovora bila je podrška SAD odluci kosovske Vlade da se renovira lokalna ambulanta oštećena u nedavnom požaru. Tom prilikom Tina Kajdanov je istakla da Kosovska Kamenica predstavlja primer dobre saradnje Srba, Albanaca i drugih zajednica koje ovde žive. “Volela bih da vidim i ostale opštine da slede taj primer i ja sa moje strane i od strane američke ambasade nudim svaku podršku u takvim nastojanjima”, istakla je Kajdanov. Ona je dodala da je zadovoljna što je Opština brzo preuzela pružanje pomoći srpskoj zajednici u rekonstrukciji ambulante koja je izgorela u nedavnom požaru. Predsednik opštine Kosovska Kamenica Begzad Sinani i predstavnici Vlade Kosova potpisali su sporazum o obnovi ambulante u Kosovskoj Kamenici koja je izgorela 10. marta ove godine. Sporazum su potpisali u ime Vlade Kosova ministar za povratak i zajednice Saša Rašić i ministar za rad i socijalna pitanja Nenad Rašić. Vlada Kosova za obnovu ambulante izdvojila je 16.000, a opština Kosovska Kamenica - 7. 820 evra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017