Vesti

Meštani Plemetine, Prilužja, Graca i Babinog Mosta posle mesec dana dobili struju

Meštani sela Plemetina, Prilužje, Grace i Babin Most, u opštini Vučitrn, danas su, posle mesec dana, dobili struju, potvrdio je za KIM radio predstavnik sela Plemetina Slobodan Vasić. Vasić je rekao da im je na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima američke ambasade obećano da će danas dobiti struju i da je to obećanje ispunjeno. ” Imali smo niz sastanaka vezanih za struju sa predstavnicima Vlade Srbije i Koordinacionog centra kao i niz neuspešnih sastanaka sa predstavnicima KEK-a. Međutim, niko nije ništa preduzeo sve do jučerašnjeg sastanka sa ljudima iz američke ambasade koji su obećali da ćemo danas dobiti struju i to je i ispunjeno”, rekao je Vasić. On dodaje da je dogovor bio da struja bude uključena, a da će razgovori oko tehničkih problema u međuvremenu biti nastavljeni. ”U petak ćemo ponovo održati sastanak vezan za tehnička pitanja u vezi struje”, rekao je Vasić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017