Vesti

Povratnička sela u Metohiji bez struje mesec dana

Osojane, Šainovica, Tučepo i Koš su tri nedelje bez električne energije, potvrdila je za radio Kim, Sonja Vukovic iz Osojana. Ona je rekla da meštanima ovih sela struja nije uopšte uključena u proteklom periodu, a da u selu Suvi Lukavac, kod Osojana, struje nema mesec dana. Mihajlo Ljubić iz Suvog Lukavca kazao je za KIM radio da meštani u ovom povratničkom selu, struju nemaju od 3. marta, a da iz KEK-a i dalje insistiraju da im povratnici iz metohijskih sela u osojanskoj dolini plaćaju po 200 evra mesečno, što oni nisu u mogućnosti. ”Radnici KEK-a dolazili su prekjuče i tražili nam da platimo račune. Struju nemamo skoro mesec dana i situacija je kritična. Primanja iz Srbije su drastično smanjena, mnogi ljudi ne rade. Pomoć vec treći mesec ne primaju ni socijalno najugroženiji u ovim selima”, objašnjava Ljubić. U Osojanskoj dolini, koja obuhvata sela Šainovicu, Tučepo, Osojane, Koš i Suvi Lukavac trenutno živi oko 900 Srba povratnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017