Vesti

Bez struje oko 80 domaćinstava u Novom Naselju kod Lipljana

Jedan deo Novog Naselja kod Lipljana već devet dana je bez električne energije zbog kvara na transformatoru. Pored oko 80 domaćinastava u delu koji je bez struje su i ambulanta i osnovna škola. Milić Vojimir je vlasnik jedne prodavnice u ovom selu, kaže da su troškovi za agregat veliki, pa ga retko uključuje, a iz zamrzivača je sve bacio. “Imam mali agregat na njemu ne može da radi zamrzivač, sve smo bacilli. Veliki agregati mnogo troše, ne isplate se. ” Predstavnici KEK-a su u razgovorima sa meštanima poručili da kvar neće biti otklonjen dok se ne potpišu ugovori o plaćanju. Oni su od njih zatražili da se na ime zaostalog duga za početak isplati po 75 evra po domaćinstvu. Talić Slobodan porodicu izdržava od minimalca koji iznosi 11.000 dinara, kaže da nema odakle da plati struju. “KEK traži da se struja plati, mali broj nas radi, pa se mi ne slažemo stim da plaćamo struju. Oni od nas traže još i da platimo stari dug, mi te pare nemamo. Jedanaest hiljada primam, ako za struju dam 75 evra, kako ću hranu da kupujem. ” U drugom delu sela koji ima struju nalazi se oko 40 domaćinstava srpske nacionalnosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017