Vesti

Potpisan sporazum o obnovi izgorele ambulante u K. Kamenici

Predsednik opštine Kosovska Kamenica Begzad Sinani i predstavnici Vlade Kosova potpisali su sporazum o obnovi ambulante u Kosovskoj Kamenici koja je izgorela 10. marta ove godine. Sporazum su potpisali u ime Vlade Kosova ministar za povratak i zajednice Saša Rašić i ministar za rad i socijalna pitanja Nenad Rašić. Vlada Kosova za obnovu ambulante izdvojila je 16.000, a opština Kosovska Kamenica - 7. 820 evra. Direktorka zdravstvenog centra u Šilovu i ambulante u Kosovskoj Kamenici Jelica Krčmarević u izjavi za KIM radio je kazala da nju niko nije obavestio o potpisivanju ovog sporazuma. Dodaje da se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji, jer je svesna potreba ljudi na terenu. Oko daljeg rešavanja ovog problema očekuje pomoć kako Ministarstva zdravlja, tako i Ministarstva za Kosovo i Metohiju. “Mi nemamo papire za taj objekat, to kao da nikada nije bilo u našem vlasništvu, tako da mi tu ništa ne možemo da renoviramo ili gradimo. ” Dr Krčmarević kaže da je gradonačenik Beograda Dragan Đilas prilikom pokušaja da obiđe izgorelu ambulantu, u čemu je sprečen na administrativnom prelazu, obećao pomoć u opremi. “Kada smo gospodinu Đilasu objasnili da je to vlasništvo Zdravstvenog centra u Gnjilanu i da postoje najave iz UNMIK-a i kosovske vlade da nam pomognu, on je kazao da će on pomoći u opremi. ” Dr Krčmarević kaže da se zahvaljujući prostorijama crkve Sv. Nikole koje su na uslugu dobili od vladike Artemija uspešno zbrinjavaju svi pacijenti. Napominje da stomatološko odeljenje ipak još nije uspelo da normalizuje rad.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017