Vesti

Novo Naselje bez struje devet dana. K. Pomoravlje dobilo struju

Jedan deo Novog Naselja kod Lipljana već devet dana je bez električne energije zbog kvara na transformatoru, saznaje KIM radio. Pored oko 80 domaćinastava u delu koji je bez struje su i ambulanta i osnovna škola. Predstavnici KEK-a su u razgovorima sa meštanima poručili da kvar neće biti otklonjen dok se ne potpišu ugovori o plaćanju. Oni su od njih zatražili da se na ime zaostalog duga za početak isplati po 75 evra po domaćinstvu. Plemetina, Prilužje, Grace i Babin Most koji su bez struje već mesec dana, prema rečima predstavnika Plemetine Slobodana Vasića trebalo bi danas u toku dana da dobiju struju. “Naši ljudi su danas počeli očitavanje blojila. Dogovor je bio da se zaostali dug zaboravi, a da se sa plaćanjem krene od danas. Mi smo na to pristali i očekujemo da će nam u toku dana uključiti struju, ” kazao je Vasić. Desetak srpskih sela u Kosovskom Pomoravlju u ponedeljak popodne je dobilo struju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017