Vesti

B. Hoti: Ne naplaćujemo kazne stanovnicima Kosova koji vozilom upravljaju preko ovlašćenja

Portparol KPS policije u Kosovskoj Mitrovici, Besim Hoti, izjavio je KIM radiju da policija Kosova nema ovlašćenje da kažnjava vozače sa srpskim tablicama koji vozilom upravljaju putem ovlaćenja od lica koje živi u Srbiji. On je kazao da ne postoji zakonski okvir kojim bi policija imala dozvolu da naplaćuje kazne jer se vozilom može upravljati preko ovlašćenja bez obzira iz koje države dolaze ali je potrebno da je vozač stanovnik Kosova. „Svi stanovnici Kosova bez obzira na nacionalnost mogu upravljati vozilom preko ovlašćenja ukoliko se njihovim ličnim dokumentima potvrđuje da im je mesto prebivališta na Kosovu“, rekao je Hoti i dodao da ovo pravo imaju i raseljena lica sa Kosova koja žive u Srbiji ali se i dalje u ličnim dokumentima vode kao stanovnici Kosova tj. opština koje su napustili. Hoti je precizirao da uvođenje tzv. zelenih kartona za inostrana vozila je politička odluka koja još uvek nije precizirana i da policija KPS-a još uvek nema dozvolu niti naredbu da zahteva posedovanje tog dokumenta. Portoparol policije još navodi da su na celoj teritoriji Kosova pooštrene kontrole vozila. On je Kim ardiju rekao da zabunu među stanovništvom unose oni kojima se kazna naplaćuje zbog drugih prekršaja ili sudski neoverenih ovlašćenja ali da je u praksi situacija drugačija i da „niko nema pravo da kažnjava vozača čija su ovlašćenja za upravljanje vozilom overena u sudu, čije vozilo nije ukradeno i koje je regularno registrovano“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017