Vesti

U Šilovu završen protest Srba zbog isključenja struje

U Šilovu kod Gnjilana pre nekoliko minuta završen je protest Srba koji su više od osam dana bez struje, saznaje KIM radio. Nekoliko hiljada meštana okupilo se u centru sela a potom su prošetali do magistralnog puta Gnjilane -Bujanovac gde su ih čekale jake snage KPS policije. Meštani su punih sat vremena na tridesetak mestara razdaljine bili okrenuti leđima policajcima KPS-a uzvikujući parole „hoćemo struju“ a potom su se mirno razliši. Time su, kako kažu, želeli da na miran i civilizovan način iskažu svoje neslaganje sa odlukom KEK-a da meštanima ovog najvećeg sela u gnjilanskom regionau isključi struju sa zahtevom da se sva dugovanja izmire. Meštani ističu da i jučerašnji incident nije ničim izazvan od strane Srba i da oni žele da demokratskim sredstvima i mirnim protestima iskažu svoje probleme. Sve je proteklo bez incidenata a nastavak protesta najavljen je i za sutra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017