Vesti

Počeli protesti Srba u Šilovu i Prilužju zbog isključenja struje

Tačno u podne u Šilovu kod Gnjilana počeo je protest Srba zbog osmodnevnog isključenja električne energije. Meštani Šilova stigli su do izlaza iz sela u blizini puta Gnjilane-Bujanovac namerni da taj put blokiraju kako bi skrenuli pažnju javnosti na problem koji je nastao isključenjem struje ovom selu koje je najveće srpsko mesto u regionu Gnjilana. Međutim, kako KIM radio saznaje na tridesetak metara od Srba nalaze se jake snage KPS policije koje, kako je najavljeno, neće dozvoliti Srbima da blokiraju ovaj magistralni put. U isto vreme u Prilužju je takođe počeo protest meštana ovog sela kao i Plemetine, Graca i Babinog Mosta kojima je struja isključena pre devet dana. Predstavnici KEK-a odlučni su u nameri da primoraju Srbe na plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i najavljuju da od svoje namere neće odustati. Zbog nerešenih sporova KEK-a i predstavnika vlasti Srbima u ovim selima preti epidemija a većina škola ne radi. Ukoliko se problem ne reši biće doveden u pitanje i rad zdravstvenih ustanova. Nekoliko pacijenata iz Šilova, mahom dijabetičara i pacijenata na dijalizi je, kako KIM radio saznaje, već upućeno na lečenje u druge zdravstvene centre mahom u Kosovskoj Mitrovici i Nišu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017