Vesti

KPS pretukla trojicu Srba tokom protesta u Šilovu

Dežurni lekar Doma zdravlja u Šilovu Jelica Krčmarević rekla je za KIM radio da je KPS brutalno pretukla troje Srba koji su danas učestvovali u protestima zbog isključenja struje u Šilovu. “ Dvojica od njih su odmah prebačeni u bolnicu Simonida u Gračanici, a jedan je zadržan u Kliničkom centru u Gnjilanu. Njega je KPS policija prebacila do bolnice u Gnjilanu, gde mu je ukazana pomoć, nakon čega je ponovo odveden u pritvor”, rekla je Krčmarević. Ona je dodala da se vozilo iz Doma zdravlja u Šilovu upravo nalazi u pritvornoj jedinici u Gnjilanu, gde se insistira da se uhapšeni odmah pusti iz pritvora i prebaci u bolnicu u Gračanici. Protest Srba još uvek traje, situacija je nešto mirnija nego oko podnova, a pored KPS na licu mesta su prisutni i vojnici Kfora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017