Vesti

Oko 50 Srba iz Šilova povređeno u sukobu sa KPS-om

Oko 50 Srba iz Šilova je povređeno, od kojih jedan teže, u sukobu sa pripadnicima KPS-a, kada su pokušali da blokiraju magistralni put Gnjilane - Bujanovac, u znak protesta što već sedam dana nemaju struju, saznaje KIM radio. Predsednik sela Šilovo, Aleksandar Petrović, je kazao za KIM radio da su meštani izašli da i danas mirnim putem izraze svoj protest, ali da su ih zaustavile jake snake KPS-a, i kako Petrović kaže, ubrzo je nastala “opšta tuča”. ”Na pola puta između Šilova i puta Gnjilane - Bujanovac zaustavile su nas jake snage KPS-a posle čega je usledio fizički obračun između KPS-a i meštana. Policajci su počeli da guraju žene i decu, koje su prve krenule ka putu, naši ljudi nisu to mogli da gledaju i dozvole i usledio je opšti obračun. Oni su gurali nas, mi njih, zatim su oni počeli da nas udaraju pendrecima”, kazao je Petrović. On dodaje da je trojica Srba, posle incidenta, privedeno u policijsku stanicu. Petrović naglašava da će i pored svih problema i zastrašivanja, Srbi i u buduće nastaviti sa protestima, sve dok ne bude ispunjen njihov zahtev. Medjutim, portparol KPS-a za region Gnjilana Ismet Hašani kaže za KIM radio da je danas došlo do većeg broja incidenata, kada je, kako je kazao, okupljena masa, počela da baca kamenje na policajce. ”Oni su hteli da blokiraju glavni put, a zahtevi su bili isti kao i prethodnih dana, glavna parola im je bila -Hoćemo struju. Četiri osobe su uhapšene, a dvoje od njih je odmah i pušteno. Petorica KPS policajaca je povređeno, a ne znam tačan broj lica koji je povređen među demonstrantima”, kayao je Hašani.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017