Vesti

Tači pozvao predsednika Srbije da poseti Kosovo

Premijer Kosova, Hašim Tači, je pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti Kosovo, pod uslovom da to bude međudržavna poseta. Tači je, na debati “Pitanja zajednica i proces povratka” održanoj u Medija centru u Čaglavici, kazao da je Priština uvek spremna za komunikaciju sa Beogradom i saradnju po mnogim pitnjima vezanim za Srbe na Kosovu, a prema planu Martija Ahtisarija. “Spreman sam da Tadića dočekam kao predsednika Srbije ukoliko on prihvati da dođe u institucije Republike Kosova. To je najpravednija odluka koju bi predsednik Tadić mogao da donese za mir i stabilnost u regionu, za Srbiju, za stabilnost Kosova i za bolju budućnost svih. Mi smo lideri i moramo da prevaziđemo neke momentalne emocije ljudi kako bi naše zemlje što pre bile integrisane u NATO i EU”, poručio je Tači. Premijer Kosova kaže da Vlada Kosova radi na tome da u celosti sprovede plan Martija Ahtisarija. “Budućnost Kosova utvrđena je ovim dokumentom”, rekao je Tači. Kosovski premijer ocenjuje da je povratak u prošloj godini bio pozitivan, iako su novinari izneli niz primera u kojima se iznose činjece da se više Srba i nealbanaca iselilo iz Pokrajine nego što se vratilo. Na debati su učestvovali i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Saša Rašić kao i viši savetnik premijera za pitanja zajednica, Srđan Sentić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017