Vesti

Meštani Šilova protestvovali zbog isključenja struje

Nekoliko stotina Srba iz Šilova, u opštini Gnjilane, protestvovalo je danas jer već šesti dan nemaju struju. Predsednik SO Gnjilane Petar Aksić kazao je, u izjavi za KIM radio, da je struja meštanima sela isključena u ponedeljak, zbog neplaćanja računa i dodao da je više nego očigledno da Albanci ne žele da pregovaraju sa predstavnicima Srba o ponovnom uključenju električne energije. “Albanci ne žele da sarađuju sa nama ni razgovaraju ni o jednom pitanju. Obraćali smo se i našoj instituciji u Kosovskoj Mitrovici, kako bi nešto uradili da što pre dobijemo struju, ali odgovora za sada nema. Obratili smo se ministarstvu za KiM, predsedniku Srbije, premijeru ali oni su nas očigledno ostavili na milost i nemilost Albanaca. Nikakve pomoći nemamo ni od Republike Srbije ni Međunarodne zajednice”, kaže Aksić. Predsednik SO Gnjilane dodaje da ljudima u Šilovu, ukoliko struja ne dođe u najskorije vreme, preti humanitarna katastrofa. ”Ljudi su morali da bace svu hranu iz zamrzivača. Nema struje, nema fiksnih telefona jer ne može centrala da se napaja bez struje. Narod je razočaran, a ako se nastavi ovako, vrlo lako može da dođe i do neke epidemije", rekao je Aksić. On je dodao da će se u toku dana ponovo obratiti nadležnom ministartsvu Republike Srbije kako bi skrenuli pažnju Međunarodnoj zajednici da reši problem nestašice struje. Aksić je dodao da će protesti biti nastavljeni i u buduće, sve dok se ne ostvari njihov zahtev - da dobiju struju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017