Vesti

General Kit Dzons: Vojnici KFOR-a će učiniti sve da održe mir i stabilnost na Kosovu

U bazi Bondstil održana je ceremonija primopredaje dužnosti Multinacionalnih operativnih snaga KFOR-a za istok Kosova, javlja Klokot radio. Među mnogobrojnim zvanicama ceremoniji su prosustvovali predsednik Kosova Fatmir Sejdiu, komandant KBS Fehmi Mujota, Ramuš Haradinaj i mnogi drugi sa političke i javne scene Kosova. Prisutnima se prvi obratio komandant KFOR-a na Kosovu Đuzepe Emilio Gaj koji je istakao da novopridošle vojnike KFOR-a očekuju mnogobrojni izazovi. Ceremoniju primopredaje dužnosti su izvršili odlazeći brigadni general Leri Kej i sadašnji koji je primio dužnost brigadni general Kit Dzons. U izjavi novinarima general Dzons je kazao da će vojnici KFOR-a pod njegovom komandom uciniti sve da održe mir i stabilnost na Kosovu koji je i primarni cilj Rezolucije 1244. Na pitanje da prokomentariše najave oko smanjenja broja vojnika NATO-a na Kosovu general Dzons je rekao da je za takve informacije nadležan štab NATO-a, a da sve ono što bi on eventualno rekao može biti samo spekulacija.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017