Vesti

Šilovo: Na protestu Srba KPS upotrebila suzavac

Nekoliko stotina Srba iz Šilova pokušalo je danas, u znak protesta što već peti dan nemaju struju, da blokira magistralni put Gnjilane - Bujanovac, ali su ih pripadnici Kosovske policijske službe sprečili u tome, saznaje KIM radio. Jovica Simić, novinar TV “Puls” iz Šilova kaže da nekoliko stotina Srba i dalje želi da blokira put, ali da policija nikako ne dozvoljava da nezadovoljni meštani na taj način izraze protest. ”Pripadnici Kosovske policijske službe su upotrebili suzavac protiv okupljenih koji su želeli da blokiraju put, tako da ima i povređenih”, javlja novinar TV Puls. On je kazao da predstavnici sela čekaju nadležne iz UNMIK-a i EULEKS-a kako bi sa njima pregovarali oko uključenja električne energije i rešavanju problema. Dežurni lekar Doma zdravlja u Šilovu, doktorka Jelica Krčmarević, potvrdila je za Kim radio da su se za pomoć ovoj ustanovi obratile dve osobe. “Zbog upotrebe spreja iz neposredne blizine i suzavca koji je bačen na masu, lakše telesne povrede oko očiju zadobili su Rizić Boban i Stojanović Bojan, obojica iz Šilova”, kazala je doktorka Krčmarević. Ona dodaje da se na terenu nalazi vozilo Zdravstvenog centra Gnjilane sa medicinskom ekipom.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017