Vesti

Dvoje maloletnika povređeno prilikom aktiviranja ručnog bacača

Dvoje maloletnika povrđeno je sinoć, u kući jednog od povređenih dečaka u Gračanici, kada su aktivirali ručni bacač, potvrdio je za KIM radio komandir policijske stanice u Gračanici, Rama Krueziju. “B. P. (16) i S. C. (17) su zadobili lakše povrede kada su sinoć aktivirali ručni bacač i kada je projektil bacača, zbog vazdušnog pritiska, odleteo i ostao u zidu ali nije eksplodirao. Mmaloletnici su odmah prebačeni u KBC Gračanica i jednom od njih je povređena noga, dok je drugom oštećen sluh. Kasnije, kada je stigla specijalna jedinica KFOR-a i pokušala da deminira projektil, došlo je do eksplozije”, kaže Krueziju. On je dodao da će se daljom istragom utvrditi kako su maloletnici došli do ovog ručnog bacača.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017