Vesti

K. Mitorvica:EULEX počeo prvo suđenje pred Okružnim sudom

U Okružnom Sudu u Mitrovici danas će u 10 časova biti nastavljeno suđenje dvojici optuženih Srba za teško razbojništvo koje se desilo u oktobru 2007. godine u regionu Leposavića, saopšteno je iz EULEX-a. Suđenje je počelo juče a sudsko veće čine trojica sudija EULEX i jedan tužilac takođe pripadnik EULEX-a. Dvojica Srba optužena su za upad u kuću starijega bračnog para u jednom selu u blizini Leposavića oktobra 2007. godine nakon čega su prema navodima optužbe izvršili krivično delo nasilne krađe, kaže se u saopštenju EULEX-a dostavljenom KIM radiju. Tokom prvog saslušanja, optužnica je pročitana optuženima u prisustvu njihovih advokata. Optuženi su se izjasnili da nisu krivi a na prvom ročištu prisutna je bila i jedna od žrtava koja je i iznela svoje svedočenje o događaju. Suđenje se prekinulo nešto posle 14 časova biće nastavljeno danas u 10 sati.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017