Vesti

Gračanica: Radnici SO Priština protestvovali zbog obustave ličnih dohodaka

Zbog obustave ličnih dohodaka radnici Skupštine grada Priština i nekoliko javnih preduzeća i ustanova pri ovoj opštini protestvovali su danas u Gračanici. Predsednik sindikata skupštine grada Pristina Siniša Mitrović kaže da oni traže samo plate koje im pripadaju. “Mi smo od Ministarstva dobili odgovor da hoće da nam smanje plate, mi ne pristajemo na to, mi samo tražimo svoje plate, hoćemo da primamo isto kao i ljudi u Srbiji. Ukoliko nam smanje plate, biće veći problem, jer ćemo onda kao socijalno ugrozeni biti na teretu državi. ” Načelnik kosovskog okruga Goran Arsić kaže da su im plate obustavljene zbog toga što ministarstvu za KiM nisu dostavili podatke o zaposlenima. “Poslednjih godina nelegalno je primljen veliki broj radnika. Dok Ministarstvo ne pregleda platne spiskove svih opština i ne ustanovi tačan broj novih radnika, plate neće biti, ” kaže Arsić. Radnici opština najavljuju da će ukoliko, uskoro ne dodje do prihvatljivog rešenja, narednih dana, radikalnije nastaviti borbu za svoja prava.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017