Vesti

Velika Britanija smanjila broj svojih vojnika na Kosovu

Vrhovni zapovednik NATO za Evropu (SACEUR) doneo je odluku da određeni dobrinos, koji u ovom trenutku, u okviru NATO snaga na Kosovu, obezbeđuje Velika Britanija, nije više neophodan, navodi se u saopstenju britanskog Ministarstva odbrane, dostavljenog KIM radiju. U saopštenju se kaže da će zbog poboljšane bezbednosne situacije na Kosovu, britanske snage koje broje 167 ljudi, biti smanjene na mali broj položaja u periodu između kraja marta i 1. septembra 2009. godine. “Najbitniji koraci u uspostavljanju nezavisnosti Kosova prošli su bez većih incidenata i situacija je generalno mirna. Evropska misija vladavine prava na Kosovu (EULEX) se nedavno rasporedila po teritoriji Kosova. Imajući u vidu ovu činjenicu, kao i da se sa preko 14.000 pripadnika Severna alijansa još uvek nalazi na terenu, NATO je i dalje u prilici da odgovori na bilo kakav potencijalni bezbednosni incident”, zaključak je saopštenja britanskog Ministarstva odbrane.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017