Vesti

Ranilug: Održan protest "Sit gladnom ne veruje"

Protest pod sloganom “Sit gladnom ne veruje” održan je danas u Ranilugu ispred zgrade opštine Kosovska Kamenica. Socijalno ugroženi i oni koji nemaju nikakva primanja uputili su svoje zahteve uz peticiju sa 1200 potpisnika predsedniku i premijeru Republike, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i načelniku kosovskopomoravskog okruga. Od državnih institucija su zatražili da se svim punoletnim građanima u buduće uplaćuju minimalna primanja, da se svim privatnim zanatlijama koji su do 1999. godine imali status zaposlenih i izmirivali obaveze prema državi, poveže radni staž i da i oni budu na "minimalcu", kao i to da se svi oni koji su do sada primali kosovski dodatak vrate na 100 odsto plate, kako bi taj višak mogao da se raspodeli ljudima bez primanja. Član samoinicijativnog odbora Srđan Dimitrijević je kazao da se mora uraditi nešto kako bi se stalo na put politici ličnih i porodičnih interesa. “Već deset godina u nazad do zaposlenja dolaze samo isti ljudi, oni koji imaju nekog na položaju. Od izbora do izbora menjala se rukovodstva u opštinskim strukturama i svako je vodio svoju porodičnu, rodbinsku i birokratsku politiku, dok na obične nezaposlene ljude niko nije mislio. Dok neki imaju i po tri ili četiri primanja drugi su na rubu egzistencije", kazao je Dimitrijević. Podršku okupljenima pružio je i predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jevtić koji je kazao da nije siguran da li je moguće ispunjenje svih njihovih zahteva, ali da ih on podržava jer su legitimni. Okupljeni su najavili da će počev od sutra narednih dana svakodnevno blokiratii rad opštine Kosovska Kamenica u vremenu od 08 do 15 sati sve do ispunjenja njihovih zahteva.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017