Vesti

K. Mitrovica: Opština najavila stambeno zbrinjavanje stanara srušene zgrade

Četvorospratna zgrada, u Ulici „Lole Ribara“ u severnom delu Kosovske Mitrovice noćas se srušila oko jedan sat i četrdeset minuta. U zgradi, koja je bila teško oštećena tokom NATO bombardovanja, živelo je 35 srpskih porodica a većina stanara je u trenutku rušenja spavala. Srećom žrtava nije bilo ali je pomoć u bolnici u Kosovskoj Mitrovici zatražilo nekoliko povređenih osoba, od kojih jedna teže. Dežurni hirurg, Zlatan Elek, kaže da su na odeljenju intenzivne nege smeštena tri pacijenta. Među njima je i Radunka Milićević koja je zadobila povredu leve noge i posekotine glave. Doktor Elek kaže da je Milićevićeva srčani bolesnik te da ne želi da daje prognoze o njenom daljem oporavku, napomenuvši da je njeno stanje za sada stabilno. Svi stanari zgrade, koja je stara oko 50 godina, su akcijom britanskog KFOR-a i vatrogasne službe evakuisani. Stanari zgrade kažu da su se nekoliko puta do sada obraćali građevinskoj inspekciji opštine Kosovska Mitrovica koja nije reagovala. Zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica, Ljubiša Petrović, izjavio je KIM radiju, da će one porodice koje su ostale bez krova nad glavom zbog urušavanja zgrade Sindikata u severnoj Kosovskoj Mitrovici, najverovatnije privremeno biti smeštene u zgradi u naselju Bošnjačka mahala čiju izgradnju je finansiralo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Petrović je dodao da je opština Kosovska Mitrovica spremna da odgovori svim zahtevima skupštine stanara urušene zgrade.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017