Vesti

Bivši radnici privremenih institucija već 5 dana drže u blokadi Opštinu Vitina

Dvadeset troje bivših radnika privremenih institucija Kosova koji su na poziv Vlade Srije nakon proglašenja nezavisnosti napustili svoja radna mesta već peti dan drže u blokadi rad Opštine Vitina čije je sedište u Vrbovcu. Aleksandar Stoiljković bivši radnik privremenih institucija Kosova u izjavi za Klokot radio je kazao da su na ovakav potez bili primorani jer do današnjeg dana niko od državnih predstavnika I institucija nije našao za shodno da reši njihov problem. On je rekao da je ovo peti dan kako protestvuju ispred zgrade opštine u Vrbovcu. “ Od zvaničnika nam se niko nije obratio, danas je stigao nacelnik okruga Dragan Nikolic koji ne može ništa da obeca. jer to zavisi od Vlade Republike Srbije”, kazao je Stoiljković. Radnici najavljuju da će sutra radikalizovati svoje proteste tako što će blokirati rad Koordinacionog centra u Gracanici. Državni sekretar I šef Koordinacionog centra za Kosovo I Metohiju Zvonko Stevic kaže da ministarstvo čini sve napore da se tim ljudima izadje u sustet, a što se sutrašnje blockade Koordinacionog centra tiče kaze da to nije popularna metoda I podseća da ovaj problem ima 350 njihovih kolega širom Kosova. “Ovo je pogrešna adresa, ne rešava ovo Koordinacioni centar, vec Ministarstvo Kosova I Metohije odnosno Vlada Republike Srbije koja treba da obezbedi finansijska sredstva, a što se nas tice nije sporno da se isti ukljuce I stave u radni odnos”, rekao je Stevic. Načelnik kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolic nije hteo da komentariše razloge njegove posete okupljenim radnicima koji protestvuju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017