Vesti

Meštani Šilova kod Gnjilana od juče bez struje

Iako je kvar na transformatoru, zbog kojeg je juče došlo do nestanka električne energije, otklonjen meštanima Šilova ni danas nije uključena struja. Kvar su juče otklonili radnici EPS-. Šef EPS-a za ovaj region Ivica Mitrović smatra da KEK namerno neće da uključi struju. “Kvar je otklonjen, a kao razlog što struja nije uključena navode plaćanje, ja mislim da je jedini ralog to što oni ne žele da nam uključe struju. ” Potpredsednik gnjilanske opštine Ivica Jovanović kaže da je prilikom zadnje posete ministarke u Vladi Kosova za energetiku Justine Pulja ovom delu Pokrajine jasno stavljeno do znanja da u buduće u onim sredinama gde se struja ne plaća kvarovi neće biti otklanjani niti će se struja uključivati.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017