Vesti

Protest zbog obustave zarada

Sindikalne organizacije zaposlenih u Skupštinama grada Priština, Kosovo Polje, Obilić, Uroševac i Štrpce, javnim preduzećima i ustanovama ovih opština na zajedničkom sastanku su danas uputile protest zbog obustave zarada od 01. januara ove godine, kao i zbog, kako se navodi u saopštenju dostavljenom KIM radiju “permanentnog pritiska na organe lokalne samouprave na centralnom delu Kosova od strane nadležnog Ministarstva za KiM i Koordinacionog centra, ali i nerazumljivom odnosu prema organima lokalne samouprave i zaposlenima što direktno utiče na dalju egzistenciju zaposlenih i članove njihove porodice. ” U saopštenju se kaže da je neshvatljivo da od onih koji su od strane naroda izabrani da rešavaju ili bar olakšaju teško stanje Srba i nealbanaca dolaze neozbiljne i netačne izjave i javna upozorenja preko sredstava informisanja. “Pored svakodnevnih pretnji stalnih i konstantnih pritisaka kako od separatistickog režima iz Prištine tako i od novih misionara i mirotvoraca ovih dana svedoci smo da ni “majka Srbija”, ili bar oni koji je u ovom trenutku predstavljaju ne misle dovoljno na nezaštićeni narod, svoje sunarodnike, koji žele da ostanu, žive i rade na svojim vekovnim ognjištima, ” navodi se u saopštenju. Dodaje se da je javno upozorenje da se isplata zarada zaposlenima obustavlja zbog skrivanja podataka o zaposlenima, odnosno izbegavanja dostave podataka skandalozno i netačno. U saopštenju se izražava spremnost da se dogovorom dođe do prihvatljivog rešenja i dodaje da će u suprotnom borbu za svoja prava nastaviti “nepopularnim, ali legitimnom sredstvima”.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017