Vesti

U Ranilugu sutra protest socijalno ugroženih i ljudi bez ikakvih primanja

Socijalno ugroženi i oni koji nemaju nikakva primanja, sutra u podne će ispred zgrade Opštine K. Kamenica u Ranilugu, održati protestni skup. Pre dvadesetak dana je pokrenuto potpisivanje peticije socijalno ugroženih i onih koji nemaju nikakva primanja da im država Srbija od onih sredstava koje je dobila smanjenjem plata zaposlenima u prosveti, zdravstvu i lokalnoj samoupravi isplaćuje određena sredstva, jer je velika većina njih na rubu egzistencije. Milan Marković predstavnik inicijatornog odbora nezadovoljnih građana kaže da je peticija sa preko 1100 potpisa poslata svim relevantnim institucijama, ali da odgovor nisu dobili do dana današnjeg. Marković kaže da će pored sutrašnjeg protestnog skupa od četvrtka blokirati i rad opštine. “Ukoliko dođe do nekog pozitivnog pomaka, do nekog obećanja nećemo to uraditi, ali ukoliko do toga ne dođe pooštrićemo mere i blokadu proširiti i na druge državne institucije. ” On je kazao da je loša ekonomska situacija jedan od glavnih razloga zbog čega maldi iz ovog dela Kosova i Metohije u poslednje vreme sa porodicama odlaze odavde. “Mladi naraštaj se nalazi u situaciji da ne zna šta da radi. Posla ovde nema, Srbija finansira samo jednu grupu ljudi, oni za sebe ne vide egzistenciju, odlaze i traže azil, traže za sebe neki bolji život, koga ovde nema. Srbija mora da uradi više da ove ljude zadrži ovde i da ljude vrati ovde, da se napravi jedan održivi povratak i da se spreči stalno iseljavanje, ” kazao je Marković.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017