Vesti

Na Brezovici održan multietnički kamp mladih iz Vitine

Proteklog vikenda je na Brezovici održan multietnički kamp za mlade iz Vitinske opštine, koji već nekoliko godina unazad organizuje Policijska stanica u Vitini uz pomoć Opštine i Lokalne kancelarije za zajednice. Na ovom kampu učestvovalo je oko 50 mladih, od toga 15 od srpske zajednice. Nedžad Selimi iz policijske stanice Vitina koji je inicijator ovog kampa u izjavi za KOSMU kaže da je sve proteklo u najboljem redu. “Ovaj kamp traje tri dana, ove godine bilo je oko 50 učesnika, sve je proteklo dobro i bez problema. ” Saša Marinković iz lokalne kancelarije za zajednice kaže da će se i u budućnosti nastaviti sa ovakvim vidom druženja mladih iz ove opštine. “Ovo je tradicionalni kamp koji se održava svake godine na zahtev komandira policijske stanice u Vitini, SO Vitina i kancelarije za zajednice. Organizovaćemo i u budućnosti slične kampove, moramo da krenemo dalje da izgradimo jedno multietničko društvo koje sticajem okolnosti znači svim zajednicama na Kosovu i Metohiji, ” kazao je Marinkovic.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017