Vesti

SO Priština:Da li je pravilnik o platama u skladu sa zakonom?

Sindikalna organizacija zaposlenih u Skupštini grada Priština zajedno sa predstavnicima sindikata Javnih preduzeća i ustanova, na sastanku održanom 02. 03. 2009. , izrazila je punu i bezrezervnu podršku rukovodstvu Skupštine grada i Gradskom veću u nastojanjima, da u zakonskim okvirima i prema Pravilniku o platama, istraju u svojim zahtevima u potraživanju sredstava za isplatu zarada, navodi se u saopštenju dostavljenom Kim radiju. Sindikat zaposlenih u Skupštini grada zahteva najhitnije izjašnjenje i precizan odgovor državnog sekretara za KiM I predsednika Koordinacionog centra Zvonimira Stevića na pitanje: Da li je pravilnik o platama u skladu sa zakonom i da li je kao takav primenljiv i u drugim opštinama u Republici Srbiji? U saopštenju se navodi da Sindikat zaposlenih u Skupštini grada i sindikalne organizacije Javnih preduzeća i ustanova, izražavaju protest zbog neprofesionalnog, neodgovornog i antidržavnog odnosa prema zaposlenima i članovima njihovih porodica, jer se ovakvim postupcima direktno radi na njihovom iseljavanju i otežavanju ionako teškog položaja. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović poručio je ranije, da je jedna od mera koju su preduzeli u ovom Ministarstvu, obustavljanje isplaćivanja zarada zaposlenima u opštinama koje izbegavaju da dostave podatke. Podsetimo, Ministarstvo za KIM je, prema podacima o načinu trošenja budžetskih sredstava u lokalnoj samoupravi iz 26 opština u pokrajini, ustanovilo da su do sada sporna 584 dokumenta i status 191 osobe. Ovih dana trebalo bi da bude kompletirana i evidencija iz ministarstava zdravlja i prosvete, tako da će se objedinjavanjem svih podataka dobiti potpuna slika koliko ima budžetskih korisnika i koliko svako od njih i preko kog ministarstva dobija novac. Proces provere počeo još u novembru, a bilo je planirano da se završi do kraja februara.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017