Vesti

Protest radnika pravosuđa u Kosovskoj Mitrovici

Radnici srpskog pravosuđa, blokirali su jutros ulaze u zgradu Opštinskog i Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici, zahtevajući nastavak razgovora sa predstavnicima UNMIK-a o funkcionisanju pravosuđa na severu Pokrajine. Prema rečima Ljiljane Stevanović, jednog od predstavnika radnika pravosuđa, radnici će pokušati da spreče današnje suđenje u sudu u Kosovskoj Mitrovici, kojim EULEX započinje svoj rad u ovoj instituciji. “Mislim da to nije u redu. Pokušaćemo da sprečimo to. Ne zato što želimo da sprečimo suđenje kao suđenje, jer mi smo legalisti i želimo da postoji vladavina prava, već zato što to ne bi trebalo da se uradi bez nas. Imali smo jako dobre razgovore sa UNMIK-om i došli do solidnog rezultata. Ne znam zašto se sada povlače. To je, verovatno, politika. Ja nisam političar ali ćemo se mi kao legalisti truditi da ovde napravimo vladavinu prava, zajedno sa njima”, kazala je Stevanović. Zbog krivičnog dela "teški slučajevi razbojiništva", na optuženičkoj klupi Okružnog suda trebalo bi da se nađu Srbi V. J. (26) i M. N. (30) koji su u pritvoru proveli 14, 5 odnosno 10, 5 meseci. Njima bi trebalo da sude sudije EULEX-a.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017