Vesti

K. Mitrovica: U petak promocija filma „Prošetajmo do Kosova i Metohije“

U petak 13-og februara u Kosovskoj Mitrovici biće održana promocija dokumentarnog filma „Prošetajmo do Kosova i Metohije“ autora Igora Požaja novinara RTRS. Film govori o ultramaratoncu Željku Blagojeviću koji je za devet dana istrčao 900 kilometara od Banjaluke do Kosovske Mitrovice. Autor je nastojao da u 60 minuta, koliko traje film, dočara svu snagu čovekove volje i upornosti da istraje u onome u šta veruje. Željka Blagojevića u nameri da „prošeta do Kosova i Metohije“ nisu sprečile ni povrede, ni vremenske neprilike ni bilo kakve prepreke. Njegov motiv je svima bio jasan, podrška i solidarnost svom narodu na Kosovu i Metohiji. Ultramaratonac Željko Blagojević u dvadesetdvogodišnjoj karijeri pretrčao je neverovatnih 240.000 kilometara. Trenutno se priprema za maraton od Banje Luke do Foče koji se održava u maju 2009. godine i Svetsko prvenstvo u raftingu na Tari, a priprema se i za međunarodne maratone u Kanadi, Sloveniji i Srbiji. Promocija filma "Prošetajmo do Kosova i Metohije", autora Igora Požgaja, do sada je održana u Banja Luci, Derventi, Brčkom, Bijeljini, Trebinju i Čelincu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017