Vesti

Nadležni obećali uključenje struje meštanima Ugljara sutra

Oko pedesetak domaćinstava u jednom delu sela Ugljare, nadomak Prištine, gde se nalaze Osnovna škola i obdanište, već tri dana je bez struje, saznaje KIM radio. Do prekida u napajanju strujom je došlo, kada je jedno vozilo sletelo s puta i srušilo banderu. Predsednik opštine Kosovo Polje Dragiša Stakić kazao je za KIM radio da su, posle današnjeg sastanka, radovi počeli i da se očekuje da će do sutra biti uključena električna energija. “Posle današnjeg sastanka sa predstavnicima KFOR-a, KEK-a i KPS policije obećano nam je da ćemo još koliko sutra dobiti struju. Da li će ispuniti to obećanje ne znam ali znam da su radovi već počeli i da su doneli novu banderu koju će postaviti i mašinu kako bi otklonili kvar”, kazao je Stakić. Predsednik opštine Kosovo Polje dodaje da ukoliko ne bude otklonjen kvar, meštani Ugljara će sutra, oko podneva, na sat vremena blokirati deo puta kod OŠ u Ugljaru.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017