Vesti

Jedan deo Ugljara nekoliko dana bez struje. Meštani najavljuju blokadu puta

Jedan deo Ugljara nadomak Prištine već nekoliko dana je bez struje, saznaje KIM radio. Do prekida u napajanju strujom je došlo, kada je jedno vozilo sletelo s puta i srusilo banderu. Predsednik opštine Kosovo Polje Stakić Dragiša kaže da su odmah nakon toga pozvali nadležne iz KEK-a, kako bi otklonili kvar. Dodaje da su oni došli, samo isključili trafostanicu, ali ne i otklonili kvar. “Danas ćemo imati jedan sastanak sa ljudima iz KFOR-a, nadam se da će nam oni pomoći da rešimo ovaj problem. Ljudi su jako nezadovoljni, jedna manja grupa se jutros okupila sa namerom da blokira put. Do toga nije došlo danas, ali ukoliko ne dobijemo neko obećanje da će struja u skorije vreme biti uključena, ima najava da će meštani blokirati put koji prolazi kroz selo. ” Stakić kaže da se u delu sela koji je bez struje nalaze škola i vrtić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017