Vesti

N. Brdo: Najugroženiji dobili ogrev

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju obezbedilo je 180 metara kubnih ogrevnog drveta za najugroženije stanovnike opštine Novo Brdo. Predstavnici Crvenog krsta Novo Brdo u saradnji sa predstavnicima opstinških vlasti dele drva domaćinstvima, čija je distribucija počela protekle nedelje. Predstavnik Crvenog krsta Novo Brdo Dragan Stojanović kaže da su potrebe za ogrevom mnogo veće, jer se na spisku korisnika ove humanitarne organizacije nalazi 400 lica, ali zbog ograničene količine ogrevni material dobijaju samo oni najugroženiji i to po 2 kubna metra po domaćinstvu. Takođe, ministarstvo za KiM obezbedilo je ogrevni material za sve škole na teritoriji opštine Novo Brdo, gde se nastava odvija na srpskom jeziku.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017