Vesti

KFOR u Gračanici danas primao aplikacije za prijem Srba u BSK. Zainteresovanih nema

Mobilna jedinica KFOR-a primala je danas u Gračanici aplikacije za regrutaciju u Bezbednosne snage Kosova. Poručnik Terner Kristensen u izjavi za KIM radio nije želeo da precizira da li su se u BSK prijavili pripadnici srpske zajednice. On je naglasio da imaju kandidate sa cele teritorije Kosova. “Da budem potpuno iskren došli smo ovde, kao što smo bili i po svim drugim opštinama na Kosovu, da bi ljudima dali priliku i mogućnost da apliciraju, a na ljudima je da odluče da li će to i da učine. Ako hoće u redu, ako neće i ne moraju…”, istakao je Kristensen. Dok je u Gračanici trajala predaja aplikacija za prijem u BSK, danas je u Prištini održan još jedan protestni skup bivših pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, koji traže smenu ministra Kosovskih bezbednosnih snaga Fehmija Mujote, kao i smenu komadanta i zamenika novoformiranih Kosovskih bezbednosnih snaga. Rok za njihovu smenu je do 15 sati u ponedeljak, a u suprotnom, oni će, kako su najavili nastaviti sa protestima, kazao je bivši pripadnik KZK-a Adrijan Mehmeti. “ Znamo da smo svi frustrirani i želimo da se ovo što pre reši, situacija može da eskalira, a mi to naravno ne želimo, mada istovremeno izleda da svi to i želimo”, objasnio je Mehmeti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017