Vesti

Sledeće nedelje mogući razgovori o kulturnom nasleđu na Kosovu

Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko izjavio je danas KOSMI da je upućen poziv za razgovore o kulturnom nasleđu na Kosovu svim zainteresovanim stranama na Kosovu i Metohiji i da bi do susreta trebalo da dođe sledeće nedelje u Prištini. "Obratili su nam se UNESKO i Savet Evrope da zakažemo sastanak na kome bi se razgovaralo o kulturnom nasleđu i verskim spomenicima na Kosovu tako da smo poslali pozive Prištini i Beogradu, uključujući, naravno, i Srpsku pravoslavnu crkvu", rekao je Ivanko. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je zvanični Beograd spreman za razgovore sa međunarodnim predstavnicima o svim pitanjima koja su vitalno važna za srpsku zajednicu u pokrajini i našu državu. Naš je interes da što pre započnu razgovori o planu u šest tačaka, naročito zbog činjenice da je na Kosovu došlo do podizanja tenzija nakon serije incidenata i jednostrane odluke EULEX-a da nadzire ulazak robe na sever pokrajine, rekao je Bogdanović za KOSMA dnevnik.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017