Vesti

Britanska princeza Ana posetila Dobrotin

Britanska princeza Ana koja je juče doputovala u dvodnevnu posetu Kosovu posetila je danas Osnovnu školu u Dobrotinu. Učenici su joj priredili prigodan kulturno-umetnički program, a ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Saša Rašić kazao je da je princezi poručio da je vrlo bitno poboljsati uslove života srpske zajednice na Kosovu, posebno mladih. ”Njena poseta znači pružanje podrške i poboljšanje uslova života za opstanak srpske zajednice na Kosovu. Razgovorili smo o svakodnevnom životu srpske zajednice, edukaciji i ostalim problemima”, rekao je Rašić. Ministar za socijalni rad i politiku u Vladi Kosova Nenad Rašić nada se da poseta princeze Ane može doprineti konkretnoj pomoći ovom mestu. “Mislim da smo u jednom kraćem razgovoru uspeli da naglasimo važnost održavanja vrednosti, i kulturnih i obrazovnih. Pomenuli smo da bi bilo veoma bitno da otvorimo jedno obdaniste, a ona može da se zauzme za to autoritativno ili preko same vlade Velike Britanije”, objasnio je Rašić. Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza Ana nije davala izjave, a pre posete Dobrotinu boravila je u Gnjilanu, gde je posetila predškolski objekat koji pohađaju deca sa posebnim potrebama.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017