Vesti

U Gračanici otvorena Kancelarija USAID-a za pozitivne promene

Ambasadorka SAD, Tina Keidanou otvorila je danas u Gračanici kancelariju USAID-a - Inicijativa za pozitivne promene. Kancelarija u Gračanici će biti glavno mesto i centar za informisanje za sve programe pomoći koje USAID omogućava manjinskim zajednicama. “Tokom protekle dve godine, radeći u saradnji sa mnogim zajednicama na Kosovu, Vlada SAD pomogla je u unapređenju uslova života kosovskih Srba na čitavoj teritoriji Kosova“, rekla je ambasadorka Keidanov obraćajući se prisutnima na svečanosti otvaranja. Ona je naglasila da je Vlada SAD posvećena pružanju pomoći kosovskim Srbima i drugim nevećinskim zajednicama širom Kosova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017