Vesti

R. Haradinaj: Manastir Visoki Dečani pokušava da oduzme zemlju od naroda Dečana

Ramuš Haradinaj, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, rekao je u Dečanima da manastir Visoki Dečani pokušava da oduzme zemlju koja pripada narodu ove Opštine. “Manastir je unutar zidova i zemlja koju pokušavaju da uzmu pripada varošici Dečani. Mi poštujemo manastir, ali ću vas podsetiti da je Dečane bilo potpuno spaljeno i uništeno, zbog toga Manastir mora se se izvini a ne da trazi zemlju od ljudi iz Dečana. To se neće desiti”, rekao je Haradinaj u govoru prilikom posete Dečanima. U svom obraćanju, bivši premijer Kosova i bivši komandant OVK, Haradinaj je rekao da projekte opštine nije podržala trenutna Vlada i da je njegova partija pokušavala da nađe donatorsku podršku za projekat kanalizacije, ali do sada nije imala uspeha u tome. Rekao je da je, trenutno, varošica Dečani diskriminisana od centralne vlasti, prenosi prištinski list Zeri.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017