Vesti

Zbog jednostranog delovanja Euleksa i formiranja KBS-a, sutra blokada puta Priština- Raška

Odbornici opštine Zvečan na današnjoj vanrednoj sednici zaključili su da formiranje Bezbednosnih snaga Kosova ugrožava opstanak Srba i povratak preko 200.000 raseljenih na Kosovo i Metohiju. Oni su zatražili njihovo hitno raspuštanje i potpunu demilitarizaciju pokrajine, a predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović istakao je da KFOR obukom ovih snaga prekoračuje svoja ovlašćenja dobijena 1999. godine od strane Ujedinjenih nacija. U Kosovskoj Mitrovici 10. februara biće održan miting kosovskih Srba, saopšteno je na sednici opštine Zvečan, na kojoj je takođe ocenjeno da je neprihvatljivo jednostrano delovanje Euleksa na severu Kosova. Odbornici su takođe zaključili da su apsoluno protiv zakona i propisa “države Kosovo” na severu pokrajine, a od Ministarstva za KIM zatražili su da više sarađuje sa predstavnicima lokalne samouprave. U znak upozorenja na više lokacija na putu Priština- Raška, sutra će od 11 do 12 sati biti blokiran saobraćaj. Slični zaključci su doneti su i na sednicama SO Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017