Vesti

Uroševac: Priveden i drugi osumnjičeni Albanac za napad na D. Stanojevića

Večeras oko 18 časova policiji u Uroševcu dobrovoljno se predao Albanac osumnjičen da je juče u selu Bitinje kod Štrpca nožem napao Dejan Stanojevića (34), saznaje KIM radio. Vest o hapšenju i drugog osumnjičenog za napad na Stanojevića KIM radiju je potvrdio potparol KPS policije u Prištini, Arber Beka, koji je kazao da se napadač od juče nalazio u bekstvu i da je policiji njegov identitet bio poznat te je u skladu sa tim nešto posle 16 časova policija posetila njegovu porodičnu kuću. “Porodici je saopšteno da je potrebno da se osumnjičeni javi u policijsku stanicu radi davanja izjave. Nedugo zatim oko 18 časova on se predao policiji“, rekao je Beka ne želeći da „u interesu istrage“ otkrije identitet uhapšenog. On je KIM radiju kazao da će osumnjičeni noć provesti u pritvorskoj jedinici u Uroševcu a da će ga rano ujutru saslušati i javni tužilac nakon čega se očekuje određivanje pritvora. Potsetimo, Dejan Stanojevića juče su nožem napala dvojica Albanaca u Bitinju kod Štrpca i on se zbog zadobijenih povreda nalazi na hirurškom odeljenju KBC-a u Gračanici. Jedan napadač uhapšen je odmah posle incidenta a drugi osumnjičeni, koji se od juče nalazio u bekstvu, noćas se sam predao policiji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017