Vesti

Povređeni Dejan Stanojević van životne opasnosti

Tridesetčetvorogodišnji Dejan Stanojević, koji je juče u selu Bitinje kod Štrpca izboden nožem van je životne opasnosti i uskoro će biti pušten na kućno lečenje. Direktor Kliničko-bolničkog centra u Gračanici, Stojan Sekulić kaže da je stanje povređenog Stanojevića stabilno i da se on nalazi van životne opasnosti. “Radi se o povredama grudnog koša i slabinskog dela sa leve strane, povreda u predelu šestog i sedmog međurebrenog prostora i u slabinskom delu nižeg kičmenog stuba. Unutrašnji organi nisu povređeni, tako da može da se kaže da je on prošao sa lakšim telesnim povredama. Rane su na hirurškoj klinici zbrinute, obrađene, dijagnistikovane rengenološki i klinički. On je sada u opšte dobrom stanju i van životne opasnosti je”. Stanojević u izjavi za KIM radio je objasnio da se napad dogodio kada je prišao automobilu koji je bio parkiran na sred puta, kako bi ih zamolio da se samo malo pomere da bi on mogao da prođe svojim kolima. “Pošao sam u prodavnicu koja se nalazi u Bitinji, pošto nisam mogao da prođem izašao sam kako bi ih zamolio da malo pomere svoj auto, jer su bili parkirani na sred puta, međutim tada su mi druga dvojica prišla iza leđa i dva puta me uboli nožem, nakon čega su odmah pobegli. Ja sam najpre otišao u ambulantu u Štrpcu, otuda su me hitno prebacili ovde, ”kazao je Stanojević. Portparol policije Arben Beka je u izjavi za KIM radio kazao da je policija odmah nakon incidenta izašla na mesto događaja, nakon čega su uhapsili jedno lice. On je dodao da se za drugom osobom koja je učestvovala u ovom incidentu, a čiji identitet je poznat policiji još uvek traga.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017