Vesti

Dejan Stanojević iz sela Bitinje kod Štrpca izboden nožem

Danas oko 16 i 30 u selu Bitinje kod Štrpca izboden je tridesetčetvorogodišnji Dejan Stanojević potvrdio je za KIM radio regionalni portparol KPS-a Arben Beka. Izbodeni Srbin je odmah prebačen u bolnicu u Gračanici. Direktor Kliničko bolničkog centra Stojan Sekulić je kazao da je Stanojević zadobilo povrede lakše prirode i da je van životne opasnosti. Sekulić je kazao da Stanojević ima dve ubodne rane sa leve strane grudnog koša, ali da nije povređen ni jedan unutrašnji organ. Pošto je policija otišla na mesto incidenta utvrđeno je da su zločin počinili dvojica kosovskih Albanaca. Portparol KPS-a Arben Beka je kazao da je policija odmah uhapsila jedno lice, a da je drugo u bekstvu i da se za njim traga. Beka je kazao da je njegov identitet poznat policiji. Na Štrpcu je trenutno mirno, ali među Srbima vlada uznemirenje.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017