Vesti

Prvih 300 regrutovanih pripadnika KBS-a sutra počinju obuku

“Regrutacija, provera i proces odabira pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga se sprovodi u skladu sa NATO standardima. KFOR je blisko sarađivao sa Ministarstvom Kosovskih bezbednosnih snaga u razrađivanju ovog procesa”, navodi se u pismenom saopštenju KFOR-a, dostavljenog medijima. U saopštenju se objašnjava da se prva faza procesa odnosila prvenstveno na pripadnike Kosovskog zaštitnog korpusa koji su želeli da se prijave za Kosovske bezbednosne snage, “Do sada je obrađeno preko 2800 prijava. Svi kandidati koji nisu izabrani, ali su ipak zadovoljili minimum traženih uslova, još uvek imaju mogućnost da budu izabrani za službu u KBS-u. Prvih 300 izbaranih pojedinaca će započeti osnovnu obuku u Vučitrnu 2. februara“, navodi se u saopštenju KFOR-a.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017