Vesti

Vrbovac: Osveštana pekara koja će raditi u sklopu Narodne kuhinje

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije, osveštao je danas pekaru, koja će raditi u sklopu Narodne kuhinje u Vrbovcu. Pre osveštenja pekare, vladika je u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla u Klokotu, pred više od stotinu vernika služio liturgiju, a samom činu osveštenja pekare, prisustvovao je veliki broj vernika, ne samo iz vitinske opštine, nego sa čitavog Kosova i Metohije. Narodnu kuhinju, koja se nalazi u porti crkve svetog Dimitrija u Vrbovcu, a čije usluge koriste najugroženiji žitelji vitinske opštine je opremila NVO ”Majka devet Jugovića” koja radi u sklopu raško-prizrenske eparhije. Predsednica ove nevladine organizacije, Svetlana Stević rekla je da otvaranje ove kuhinje ali i pekare ima veliki značaj. “ Trenutno imamo 146 korisnika, a svaki dan pečemo preko 200 hlebova. Trudićemo se da socijalni slučajevi i najugroženiji žitelji vitinske opštine mogu uvek koristiti Narodnu kuhinju”, naglasila je Stevićeva. Vladika Artemije poručio je okupljenima da “tamo gde ima jela, treba da bude i hleba”. Tako i ovde, prilozima dobrih ljudi uspeli smo da otvorimo ovu pekaru, u kojoj će se peći hleb za korisnike ove Narodne kuhinje”. Otvaranju pekare najviše su pomogli dobrotvorni prilozi vernika iz Austrije, na čelu sa Žikom Bisenićem. “ Živim u Austriji već trideset godina, moji dedovi potiču odavde, mi smo u septembru sakupili 12000 evra, za potrebe ove kuhinje”, rekao je Bisenić, dodavši da se nada da će otvaranje Narodne kuhinje i pekare bar malo olakšati život najugroženijima u vitinskoj opštini. Korisnici Narodne kuhinje u Vrbovcu kažu da im njeno otvaranje mnogo znači, kao i da su uglavnom zadovoljni hranom koju tamo dobijaju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017