Vesti

Nastavljeni protesti u Gornjem Kuscu zbog sedmodnevnog isključenja struje

Više hiljada Srba protestvovalo je i danas u selu Gornje Kusce zato što već sedmi dan nemaju struju. Predsednik Mesne zajednice sela Gornje Kusce, Ranko Makić, kazao je u izjavi za KIM radio da su meštani sela Gornje Kusce, Straža, Stanišor, Gornji Makreš, Melinci i Draganac sedmi dan bez napajanja električnom energijom. “I danas smo, protestnom šetnjom, uputili apel Međunarodnoj zajednici, KEK-u, američkoj ambasadi kako bi struju što pre pustili, inače uslediće prava humanitarna katastrofa. Iz KEK-a kažu da neće pustiti struju dok ne potpišemo ugovor o plaćanju struje. Predstavnici američke ambasade su rekli da ćemo danas dobiti struju ali odugovlače sa tim”, kazao je Makić. Makić kaže da kada nema struje ni hidrofori ne mogu da rade pa nemaju ni vodu, a da se neki od roditelja žale da je nekoliko deteta obolelo od žutice. “Škola, Dom zdravlja, opština ostali su bez struje i vode. Žutica je već počela da se javlja među decom. Hrana u zamrzivačima je pokvarena. Agregati ne mogu da pokrenu gotovo ništa. Sada smo ostali i bez fiksnih telefona, jer već sedam dana nemamo struju”, kaže Makić. Ukoliko danas ne dobiju struju, meštani ovih srpskih sela za sutra su zakazili protestni skup i blokadu magistralnog puta Gnjilane - Novo Brdo. Portparol KEK-a Viktor Bužolja nije želeo da razgovara i odgovori na pitanja u vezi srpskih sela koja već sedam dana nemaju struju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017