Vesti

Bačena eksplozivna naprava na kuću Albanca u K. Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice bačena je eksplozivna naprava koja je pričinila materijalnu štetu na kući čiji je vlasnik Albanac, izjavio je za Kosma dnevnik regionalni portparol KPS-a Besim Hoti. Hoti precizira da se incident dogodio sinoć oko 18 sati i 30 minuta u Ulici “Meše Selimovića”, da povređenih nije bilo, ali da je na objaktu pričinjena znatna materijalna šteta. “Polomljena su tri prozorska stakla i uništena je spoljašnja fasada. Policija je uzela izjavu od oštećenog, slučaj izazivanja opšte opasnosti je otvoren. Na lice mesta sinoć su bili i eksperti KFOR-a za deminaciju kako bi izvršili identifikaciju vrste eksplozivne naprave koja je upotrebljena u ovom slučaju. Hoti dodaje da ovaj incident doprinosi još većem podizanju tenzija u severnom delu Mitrovice i da policija čini sve kako bi pronašla odgovorne. U seriji incidenata koji su se dogodili u severnom delu Kosovske Mitrovice u minulih petnaestak dana u gradu je povređeno 15 osoba od kojih 14 srske nacionalnosti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017